+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Ügyfélszolgálat 900 - 1800 | Hírlevél »
 
   
  
 
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!

MEGLEPŐ TÜNETEI VANNAK A GERINCBETEGSÉGEKNEK! A TV2 Mokka vendége Kanyó Ildikó sportfizioterapeuta és Molnár Anikó volt, aki a gerincbetegségek tüneteiről és következményeiről beszélgettek Vámos Erikával. Kanyó Ildikó elmondta, egészen fiatalkortól kezdve érintett a lakosság nagy része a gerincproblémákban, amelyek akár depresszióval, pánikbetegséggel is járhat. Nézze meg a Mokka videóját a témában!

HOSSZÚ TÁVÚ EGÉSZSÉGSTRATÉGIA - A gerinc egészségének védelme kiemelt programunk, amely lehetőséget ad a korai fázisban a terhelési eltérések kiszűrésére és ezzel korai stádiumban megakadályozható a degeneratív folyamatok kialakulása. Erről beszélgettünk a podcast műsorban. Hallgassa meg a részleteket!

ON BOARD - A magyar irodai dolgozók többsége szenved az ülőmunka káros hatásaitól. A cégvezetők és HR vezetők részére készített podcastban Dóczi Violett főszerkesztővel a gerincproblémák korai felfedezésének és gyógyításának fontosságáról beszélgetett Kanyó Ildikó, a PhysioVit csoport vezetője. Az ON BOARD podcastból megtudhatják a kedves hallgatók, hogy milyen rejtett problémákat tárhat fel egy átfogó vizsgálat, és hogy mit tudunk tenni, ha már kiderült, mi a baj.

ON BOARD - Legyen szó ülő vagy fizikai munkáról, minden típusú munkavégzés megviselheti a testünket, ha pedig nem foglalkozunk a kialakulóban lévő problémákkal akkor az évek során visszafordíthatatlan károkat szenvedhet el a szervezetünk. Speciális tornákról, rehabilitációs lehetőségekről, célzott kezelésekről és a mindennapokban használható technikákról beszélgetünk mai adásunkban.

A magyar irodai dogozók többsége szenved az ülőmunka káros hatásaitól. Pedig a munkavállalók részéről sok időt, a munkáltató oldaláról pedig sok pénzt nem igényel, hogy elkerüljük az ülőmunkából adódó egészségügyi problémákat, mondja Kanyó Ildikó gyógytornász, a PHYSIOVIT ügyvezető tulajdonosa.  » Pár perc is elég a munkahelyi egészségért! Bővebben erről egy HR konferencián részletesen beszámoltunk egy kerekasztal beszélgetés során. Ennek részleteit itt ismerhetik meg. 

 

A magyar irodai dolgozók többsége szenved az ülőmunka káros hatásaitól, amelynek kiszűrésére és megoldására a PhysioVit országos gerincprogramot indított. Erről beszélgettünk a Behaviour HR híradójának ON BOARD podcastjában. A beszélgetésből megismerhetik, hogy miért fontos a gerincproblémák korai felfedezése és gyógyítása. Megtudhatják milyen rejtett problémákat tárhat fel egy átfogó vizsgálat, és hogy mit tudunk tenni, ha már kiderült, mi a baj. Az ON BOARD podcastban Dóczi Violett főszerkesztő vendége ezúttal Kanyó Ildikó gyógytornász, a PHYSIOVIT ügyvezető tulajdonosa volt. Őket hallhatják a műsorban, amely itt hallgatható meg: Behaviour - HR híradó

Az elmúlt években folyamatosan és egyre szélesebb körben hangsúlyozzuk a mozgásszervi megbetegedések megelőzésének fontosságát - többek között - a speciális terhelésnek kitett ülőmunkát végző emberek esetében is, akik tevékenységük mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a testmozgásra. Azonban tapasztalatunk szerint nem mindig optimális terhelhetőséget biztosítva maguknak - mert nem végeztetnek előzetes állapotfelmérést, vagy rosszul választják meg az edzésterelést - és fokozzák ezzel a testmozgás közben is a sérülések kockázatát. Küldetésünknek tekintjük minderre felhívni a figyelmet és bízunk benne, hogy ezzel időben sikerül felismerni, megelőzni a helytelen terheléseket miatt kialakuló mozgásszervi problémákat.

Munkáltatóként, cégvezetőként olvassa ezt a bejegyzést?

Akkor tegye meg az első lépést azért, hogy hosszú távon fenntartható legyen a vállalat eredményes és gazdaságos működése a produktív és egészséges munkaerő megteremtésével. Ügyeljen a munkavállalói egészségre és vegyen részt cégével ebben az országos méretűre duzzadt gerincprogramban!

Munkavállalóként dolgozik egy cégnél és véletlenül kattintott rá erre a bejegyzésre? 

Akkor ideje megkezdeni nem csak a sportolást, hanem az okosan felépített edzésterhelésen alapuló testmozgást.

 

Mikor csatlakozzon munkáltatóként, vagy munkavállalóként a komplex prevenciós és/vagy rehabilitációs gerincprogramhoz?

 • Amennyiben egy olyan munkahelyet szerene kialakítani, ahol minden munkavállaló számára egyénre szabott megoldások biztosítottak rövid- és hosszútávú egészségstratégia kialakításához. Ahol egy folyamat kivitelezése zajlik a mozgásminta szűrésektől, az értékeléseken, a prevenciós és/vagy rehabilitációs tervek elkészítésén át azok megvalósításáig bezárólag.
 • Amennyiben azt szeretné, hogy munkavállalói csapatában senkinek ne legyen mozgásszervi problémája az állandó ülés, az ülőmunka okozta egyoldalú terhelés következtében.
 • Amennyiben egészséges és állandóan bevethető, motivált, állóképességben és koncentrációban egyaránt terhelhető csapatot szeretne munkahelyén kiépíteni.
 • Amennyibe fontos Önnek a munkavállalók egészsége és sokrétű gondoskodással egy vonzó, értékes és lojális munkahelyet szeretne kínálni munkavállalói számára.
 • Amennyiben ergonomikus munkahelyet szeretne kialakítani, amivel megelőzhető a gerinc és ízületi panaszok kialakulása, a már kialakult panaszok súlyosbodása és az utóbbi esetben komplex kezelésekkel szeretne gondoskodni munkatársairól.

Az általunk nyújtott komplex és egyénre szabott gerincprogramok mindezt biztosítják Önnek, cégének és munkavállalóinak egyaránt.

 

Mikor vegyen részt a programban ön is?

 • Akut, vagy krónikus mozgásszervi panaszokkal, fájdalmakkal találkozik egyre gyakrabban a munkavállalók körében. Sőt sokszor szembesül azzal, hogy kollégák betegállományba mennek mozgásszervi panaszaik, fájdalmaik miatt.
 • Sporttevékenységet fontosnak tartják munkavállalói, ugyanakkor hosszabb-rövidebb ideig rendszeresen sportsérülésekkel küzdenek egy-egy céges sportrendezvényt követően.
 • Egészség megőrzésében szeretné szakembereink tanácsát kérni egy olyan elemzés birtokában, melynek segítségével a PhysioVit szakemberei feltérképezik mindenkinek egyéni szinten a csontjait, ízületeit és izmait, azok terhelésének változásait bizonyos testtartásokban, terheléses pozíciókban. Mindenki láthatja grafikonon testének változásait, fotókon gerincének, izmainak egyenlőtlenségeit, terhelhetőségét és az alkalmazkodási lehetőségeket a napi terhelések, vagy sportmozgások során.
 • Kiemeljük, hogy szakembereink mindenkinél egyéni szinten nagy hangsúlyt fektetnek a felmérést követő kiértékelésekre, az eltérések gerincre ható rövid és hosszú távú változásainak folyamatára, valamint a terhelésváltozások belső szervi és idegrendszeri vonatkozásainak az eredményektől függő bemutatására.
 • Ami az összegzésekben kiemelten fontos, hogy ebből a kiértékelések során szakembereink tanácsa alapján komplett program birtokába is juthatnak munkavállalói, a testtartás, az izomerősítés és az ízületi funkciók javítása területén is!

 

Jelenleg a HR részleg számára nagy gondot okoz a munkaerő hiánya, a fluktuáció, a megnövekedett homeoffice igények, a megváltozott munkáltatói és munkavállalói szemlélet egy- egy munkahely kapcsán legyen szó „fehérgallérosakról”, vagy „kékgallérosakról” (ahogyan ezt HR nyelven mondják).


Az utóbbi időszakban a még mindig nagy homeoffice igények, az optimális un."visszacsalogató" iroda kialakítása, a lojális és ütőképes csapategység megteremtése, a hatékony munkavégzés biztosítása, a teamworks állandó jelenléte igazi kihívás a cégvezetők és a HR számára.

Mi ebben az egészségstratégia megvalósítása oldaláról sokat tudunk segíteni a munkaköri bántalmak kiküszöbölésében, az ergonomikus és egészségfejlesztő irodai környezet megteremtésében, a mozgásszervi egészség biztosításában az alapoktól végzett sokrétű szálakon futó megteremtésével. Nálunk a legjobb helyen jár, ha gondos kezekbe szeretné tenni cégének minden dolgozóját. Amennyiben fontos Önnek az egészségstratégia, akkor keressen minket és csatlakozzon cégével az országos gerincprogramba!

 

Elemezze ki a testi eltérések legapróbb részleteit az egészségmegőrzés érdekében!

 • Növelje a munkaerő teljesítő képességét!
 • Növelje a munkavállalók mozgásszervi egészségét, terhelhetőségét!
 • Biztonságos és rugalmas munkakörnyezetet teremtsen meg munkavállalói számára!
 • Tegye az egészség, a sport és a megelőzés szemszögéből is vonzóvá a munkahelyet kollégái, munkavállalói részére!

 

Hogyan folyik a vizsgálat?

A számítógép a lemért értékekből készíti el a test anatómiai atlaszát!  Az esetlegesen tapasztalt eltéréseket, az ízületi szögek egyenlőtlenségeit lemérve kimutathatók lesznek test kritikusabb terhelési pontjai, melyek sok esetben kiváltó okai krónikus, vagy akut mozgásszervi panaszoknak.

Különféle mérőberendezések segítségével  mérjük le a testi egyenlőtlenségeket, terhelésbéli elváltozásokat statikus és dinamikus testhelyzetekben, illetve a fájdalmat okozó mozgásos folyamatok terhelésanalízise közben.

Ezt követően egy komplex mozgásanalizáló program segítségével a vizsgálat során eredménytáblázatot készítünk.

Itt gyógytornász, sportfizioterapeuta szakembereink a kapott értékeket és eredményeket kiértékelik azokat mindenkinek a saját grafikonja és adattáblája alapján. Azonnali szakmai tanácsokat adunk, megoldási javaslatokat felvázolva.

Javaslatokat teszünk a problémás zónák javítására, terápiás lehetőségek széles palettáját átbeszélve. Különös tekintettel a panaszok kiváltó okára és azok következményeire vonatkozóan. Ajánlásokat teszünk a terápiákon túl a sportmozgások kialakítására és az alapos terápiás terveket követően az edzéstervek végrehajtási lehetőségeire is.

Munkaköri ajánlásokat teszünk, ergonomikus megoldásokat kínálunk egyéni munkavállalói szemszögből, illetve céges szinteken az HR, vagy a cégvezetők szemszögéből nézve egyaránt.

 

Miért fontos ebben részt venni cégeknek is?

Sajnos az emberek többsége nincs tisztában azzal, hogy mit és hogyan kell tennie, vagy megelőznie. Az ülőmunka okozta negatív tünetek és hatások kialakulását hogyan kell kivédenie. Olyan esettel is találkoztunk sajnos, hogy egy-egy panaszos személy elveszett a kompetenciával nem rendelkező személyek marketingjében, vagy a hangzatos hívó, csalogató mondatok kapcsán a zűrzavarban és egészséges akart ugyan maradni, de közben rosszul választotta meg az edzésformát a túl jól sikerült reklámoknak köszönhetően. Ez pedig a panaszok súlyosbodásához és a műtőasztalhoz, majd a rehabilitációhoz vezettek.

Ezek elkerülése érdekében hangsúlyozzuk folyamatosan, hogy nem elég csak mozogni! Kizárólag a tudatos és jól megtervezett mozgásra van szükség az egyéni állapotfelméréstől, a mozgásminta szűréstől, a test gyenge pontjainak feltérképezésétől, a panaszok  pontok kezelésén át a terápiás, vagy prevenciós testmozgásformákig bezárólag a komplex és egyéni egészségprogramok biztosítanak megoldást. Mindezen megoldásokat profi és kompetens szakemberekkel szükséges megvalósítani. Ebben kívánunk megoldást nyújtani mindenkinek, így a cégek számára kidolgozott céges Prémium, vagy Prémium performance egészségcsomagokban is.

 

Szeretne többet megtudni az immár 7 éve sikeresen működő céges gerincprogramokról? Hasznos lenne programunk az Ön cégénél is? Amennyiben igen a válasz, akkor vegye fel a kapcsolatot velünk! 

 

Információ kérése és időpont foglalás érdekében hívja ügyfélszolgálatunkat vagy írjon a képernyő jobb alsó sarkában megjelenő chat vonalon!

Telefonos elérhetőségünk munkanapokon 9:00-18:00 óra között a következő:  +36 1 790 9900

 

Megjelent: 1894 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.