+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Online ügyfélszolgálat 900 - 1800 »
 
   
  
 
KGG - Tréningterápia

KGG - Gyógytorna fitness gépeken!

A gyógytornász szakma óriásira duzzadt hiányterülete a kondigépes edzések és ezek alkalmazása a mozgásszervi rehabilitációban. Páciensek hosszú sora jár konditermekbe, keresve az egészség visszanyerése és az egészség megtartása céljából végezhető tréningeket és szakembereket, akik tudnak panaszaikon segíteni.  Sajnos azonban nincs megfelelő számú személyzet a betegek szakszerű ellátására, a kondigépes kezelések biztosítására.

Pedig ezen feltételek nélkül elképzelhetetlen egy komplex és hatékony  - más szóval gyakran említve un. modern - rehabilitáció. Sőt ami szintén fontos, a panaszok újbóli kialakulásának elkerülése.

Erre kínálunk megoldást a szeptemberben első alkalommal Miskolcon KGG – Gyógytorna fitness gépeken témakörben induló képzésünkkel.

 

Kedves Kollégák! Óriási szükség van rátok a gyakorlatban olyan területeken is, mint:

 • ----> Fitness termekben folytatott testmozgás és rehabilitáció!
 • ----> Ortopédia, traumatológia, reumatológia, rehabilitációs osztályokon kezelt, majd a kórházakból kikerülő betegek hatékony ellátását végző testmozgás és edzés.

Sokat beszélünk a sportoló nemzetről, arról, hogy a testmozgás az egészséges! Igen, ez így van, de csak egy feltétellel! Akkor, ha az jól van felépítve, egyénre szabottan, mindenkinek a saját mozgásmintája és egyéni adottságai alapján. Mert a mozgás csak ekkor egészséges, egyébként túl nagy a sérülés kockázata.

 

Ti, egészségügyi és/vagy sporttudományi végzettséggel rendelkező szakemberek vagytok egyedül olyan helyzetben, hogy ismeritek:

 • ----> a porckopásos, patológiásan átalakult ízületek működésének folyamatát, a rizikófaktorokat, az artrózis stádiumait, lágyszövetekre kifejtett hatásait és tudjátok milyen rehabilitációs lehetőségetek van a gyógyításhoz. Ti vagytok azok, akiknek a legszélesebb körben lehetősége van beavatkozni a tréningtervek készítésébe, azok kivitelezésébe pl. 20kg-30kg-50kg, vagy akár nagyobb súlyok emelésénél is. És igen! Nem kontraindikált, csak a szakma szabályai szerint kell végezni a súlyok mozgatását olyan szakemberek közreműködésével, mint amilyenek Ti vagytok!, akik mindig tudják a szöveti regenerációs folyamatokat, azoknak milyen ingerei vannak és azokat hogyan lehet patológiás ízületi elváltozások esetén is súlyokkal terhelni a gyógyuláshoz.
 • ----> Operációk után Ti vagytok abban a helyzetben, hogy ismeritek a regenerációs folyamatokat és tudjátok, mikor és mit szabad a betegnek végeznie a gyógyuláshoz. A képzés segítségével Ti lesztek olyan helyzetben, hogy a kórházból átvezetitek a pácienst a konditerembe és ott a további állapotjavulást minden szempontból biztosító rehabilitációs és prevenciós edzéseket nagy súlyokkal is ki tudtok neki írni és meg tudjátok vele csinálni, fejlesztve őt.
 • ----> Porckorongsérv után is kell súlyzókat használni. Nem csak talajtornára, meg úszásra, meg az eddig ismert kímélő életmódra lesz a betegnek szüksége a szint megtartása, fejlesztése, vagy a prevenció érdekében, hanem  pl. 20kg-os, 50kg-os, vagy akár 100 kg-os súlyokat is kell tudnia gond és sérülés, vagy panaszok kiújulása nélkül használni.

 

Talán ha ezt az utolsó mondatot olvassátok, akkor megkérdezitek magatoktól, hogy ez vajon mennyire jó a betegnek.

Az elmúlt hosszú évek külföldön és belföldön gyűjtött sportrehabilitációs gyakorlati tapasztalataim alapján mondhatom, hogy rendkívül hatékony, csak jól legyen kialakítva az edzésterhelés. ha rossz az edzésterhelés, csak baja lehet a betegnek. Jó az edzésterhelés – és ehhez kelletek Ti és a képzés – akkor a fejlődést biztosítjátok a betegnek a súlyzókkal végzett tréningekkel.

A páciensek igényeinek kielégítéséhez megfelelően képzett szakember gárda kell.  Ehhez kelletek Ti, akik az egészségügyből jöttök és tudjátok a szövetek kóros átalakulásának folyamatát, azok következményeit.

 

A KGG – Gyógytorna fitness gépeken képzéssel a fentebb említett pontokon túl a munkátokat az irányítja majd a tréningtervek készítésében, hogy:

 • Melyik szövetnek, milyen regenerációs ingere van?
 • Szöveti regenerációhoz, mi az edzés célja?
 • Milyen célok eléréséhez milyen képességeket és funkciókat milyen intenzitással kell terhelni súlyokkal a regeneráció támogatása érdekében?
 • Milyen gyógyszerek hogyan befolyásolják a regenerációt?
 • Regenerációs folyamat lassulása esetén mi és hogyan lehet támogatni tréninggel?
 • Az egyén adott mozgásmintáját kihasználva mi és hogyan fejleszthető a szöveti regeneráció érdekében?
 • Mikor és mit lehet előre lépni a sebgyógyulási folyamat lehetőségei és szabályai szerint a gyógyulást súlyzókkal támogatva?

 

Ezek megfontolások alapján:

 • ----> Szükség van arra, hogy szalagszakadást, csonttörést, izomszakadást, vagy ínsérülést (akár operációk utáni állapotok esetén is) tudjatok jól terhelni a kondigépeken, szabad súlyokkal végzett edzésekkel is.
 • ----> Szükség van a kondigépes edzésekre akkor is, ha krónikus gyulladásokat (pl. teniszkönyök, golfkönyök, sarokcsonti gyulladás) akartok hatékonyan kezelni, vagy tartáskorrekciót szeretnétek végezni nem a gyógytornában eddig megszokott súlyokkal.

A példákat sorban lehetne még sorolni, de azt majd a képzés keretében intenzív elméleti és gyakorlati órákon.

 

Kedves Kollégák!  Ti vagytok azok, akikre szükség van a rehabilitáció azon hiányterületén is, ami a kondigépes edzések világa.  A gyógytorna gyakorlatok és a rehabilitációt a panaszcsökkenést szolgáló egészséges, gyógyító testmozgás kondigépeken, fitness gépeken más országokban már orvos által receptre kiírható terápia és a betegbiztosító kifizeti. Ezzel ellentétben ez egy óriási hiányterület a gyógyításban nálunk.

A modern gyógytorna azonban nem áll meg a határnál, azaz már elképzelhetetlen nagy súlyok és kondigépek nélkül. És erre jó példa a betegek igénye, hiszen ők ezt az irányt választották. A Mi szakmánknak is követnie kell őket és ha gyógytornászt keresnek az edzések megkezdése érdekében, nekünk szakembereknek e területen is készen kell állnunk arra, hogy szakszerű segítséget nyújthassunk.

 

Miskolcon szeptemberben és Budapesten decemberben elinduló 5 napos tanfolyam erre tanítja meg a jelenlévő kollégákat. E tekintetben a kurzus célja a sportrehabilitációs alapokra helyezett elméleti és gyakorlati ismeretek megtanítása, specifikus tréningprogramok kiírásának megismertetése és azok kivitelezése a rehabilitációs protokollok szerint.

 

A képzésen jelentős szerepet kapnak a biomechanikai alapismeretek.

 1. Rehabilitációs ismeretek
 2. Rehabilitációs protokollok szerinti erőfejlesztés.
 3. Mozgásminőség javítás kondigépeket, fitness gépeken.
 4. Sebgyógyulás és tréning.
 5. bevezetés az eszköztechnikába (szerepelv excentrikus technológia, fiziológiai erőgörbe stb.)
 6. Motorikus képességek, tulajdonságok fejlesztése. Különös tekintettel az erőre és a koordinációra.
 7. Gyakorlatok kivitelezése néhány sérülésmechanizmus és protokoll szerint.
 8. Alkalmazási területek/indikációk.
 9. Alsó és felső végtagok és a gerinc gyógytorna kezelése sérülések és sportrehabilitációs protokollok szerint.

Témakörök:

 • Szövetek élettana és a sebgyógyulás.
 • Sebgyógyulás fázisai és egy gyógytornász teendői a különféle fázisok idején.
 • Sebgyógyulási fázisok lefolyása különféle szöveti struktúrák esetében: izom, csont, ízületi, tok, ízületi szalagok, ín, porcszövet.
 • Tréningelmélet a megváltozott szöveti terhelhetőségek függvényében.
 • Stabilizáció, nyújtás és funkcionális gimnasztika.
 • Regenerációs lehetőségek a páciens számára az edzőteremben csonttörés, ínsérülés, porcsérülés, izomsérülés, szalagsérülés esetén.
 • Edzéselmélet kondigépekkel a rehabilitációban
 • Sérülésprevenció a kondigépeken.

Témakört vezető oktatók, melyek a hazai szabályoknak megfelelően kerültek meghatározásra:

 1. Kanyó lldikó, gyógytornász, manuálterapeuta, sportfizioterapeuta 
 2. Tobias Jakob, gyógytornász, manuálterapeuta, sportfizioterapeuta
 3. Torsten Walter, gyógytornász, manuálterapeuta, sportfizioterapeuta
 4. Jörn Buchmüller, gyógytornász, manuálterapeuta, sportfizioterapeuta
 5. Maik Emmerich, gyógytornász, manuálterapeuta, sportfizioterapeuta
 6. Markus Pschick, gyógytornász, manuálterapeuta, sportfizioterapeuta
 7. Frank Diemer, gyógytornász, manuálterapeuta, sportfizioterapeuta
 8. Christian Schmeizl, gyógytornász, manuálterapeuta, sportfizioterapeuta
 9. Christian Iordache, gyógytornász, manuálterapeuta, sportfizioterapeuta

 

Képzés Miskolcon és Budapesten is megrendezésre kerül. Pontos cím:

 • MISKOLC, Miskolci Egyetem3515, Miskolc, Egyetemi út 1.
 • PHYSIOVIT SPORT ÉS REHAB AKADÉMIA, 1135 Budapest, Béke utca 23.

 

Tanfolyam moduljainak ideje, ahová a regisztráció leadható:

 • 1. rész:   2023. március 24-25. (BUDAPEST) (Ennek a tanfolyamnak elméleti és gyakorlati része egyaránt személyes megjelenéssel zajlik majd.) Jelentkezési lap itt tölthető le.
 • 2. rész: 2023. április 21-22. (BUDAPEST) (Ennek a tanfolyamnak elméleti és gyakorlati része egyaránt személyes megjelenéssel zajlik majd.) Jelentkezési lap itt tölthető le.
 • 3. záró rész:  2023. május 12.  (BUDAPEST) (Ennek a tanfolyamnak elméleti és gyakorlati része egyaránt személyes megjelenéssel zajlik majd.) Jelentkezési lap itt tölthető le.

 

Tanfolyam moduljainak ideje:

 • 1. rész: 2022. december 16-17. (BUDAPEST) (Ennek a tanfolyamnak elméleti és gyakorlati része egyaránt személyes megjelenéssel zajlik majd.) Ez a képzés folyamatban...
 • 2. rész: 2023. január 20-21.  (BUDAPEST) (Ennek a tanfolyamnak elméleti és gyakorlati része egyaránt személyes megjelenéssel zajlik majd.) Ez a képzés folyamatban...
 • 3. záró rész: 2023. február 11. (BUDAPEST) (Ennek a tanfolyamnak elméleti és gyakorlati része egyaránt személyes megjelenéssel zajlik majd.) Ez a képzés folyamatban...

Részvételi díj:

December31-ig leadott regisztráció esetén minden kolléga kap egy PhysioVit kedvezménykártyát ajándéka, amely 50.000 Ft kedvezményt biztosít. Így a kártya kedvezménye beváltható a képzésre, amelynek teljes díja a nyári időszakban 108.000 Ft (ÁFA összegével értendő). Ez a komplett 3 modul díja.

Tanfolyam eredeti ára: 158.000 Ft (ebben az ÁFA összege már szerepel).

 

Hol lehet alkalmazni a tanultakat?

 • Hazai és külföldi országokban egyaránt a fitness termekben.
 • Kórházakban, járóbeteg szakrendeléseken.
 • Gyógytorna magánrendelőkben.
 • Sportkluboknál, profi, vagy hobbi sportolók mellett.

 

Kik jelentkezhetnek a képzésre?

Orvosok és orvostan hallgatók (3. évtől), gyógytornászok és gyógytornász hallgatók (3. évtől), humánkineiológusok, sporttudományi végzettséggel rendelkező sportoktatók/edzők

 

Hol lehet jelentkezni?  www.physio-vit.net honlapon az online jelentkezési lap kitöltésével. Ennek linkje >>> ide kattintva <<< található.

 

Várunk sok szeretettel!

Megjelent: 6666 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.