+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Ügyfélszolgálat 900 - 1800 | Hírlevél »
 
   
  
 
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
Manuálterápia és vállízületi fájdalmak

Vállfájdalmak? Nehezen múlnak? Szüksége van hatékony segítségre a gyógyításban?

 
A váll körüli fájdalmak okozója sokszor a megváltozott izomegyensúly és ebből adódó változott testtartás miatti térbeli pozíciók. Emiatt kialakuló helytelen terhelések következményeként szöveti feszülések, rosszabb, súlyosabb esetben gyulladásos folyamatok, túlterhelések alakulnak ki. Még rosszabb esetben a szövetekben un. „meszesedések” jönnek létre. Mindezek túlterhelést, feszüléseket, fájdalmas mozgásokat okoznak funkcionálisan együttműködő a váll-vállövi mozgásokban részt vevő izmokban, ízületi tokban, szalagrendszerben, csonthártya szövetében, illetve a szomszédos szegmentumok területein is.
 

Napi szinten találkozunk a problémával a rendelőben. Van megoldás!

Amikor vállízületi panaszokkal érkezik hozzánk a rendelőbe egy páciens és a panaszok megoldása érdekében manuálterápiát, gyógytornát, vagy sportrehabilitációs foglalkozásokat végzünk, akkor mindig alapos mozgásszervi és funkcionális vizsgálatok elvégzésére van szükség, a már hozott orvosi diagnózis mellett.
 

Funkcionális vizsgálatok és tesztek a hatékony megoldások megalapozásának első lépésében.

Mindez azért, hogy megismerjük mennyire és milyen mértékben érintettek a különféle, váll környéki területek/anatómiai képletek a kompenzációs mozgások és szöveti felszülések miként és hogyan alakultak ki. Mindez speciális tesztekkel jól nyomon követhető, analizálható és ennek vizsgálata is szükséges, mielőtt bármiféle kezelést megkezdünk. Majd ezeket az ok-okozati következményeket, kompenzációs rendszereket egyenként külön-külön kell majd a terápiás foglalkozások során megoldani.
 

Manuálterápia és komplex gyógymódok.

Vizsgálatok eredményét figyelembe véve első lépésben manuálterápia elvégzése szükséges a kialakuló szöveti feszülések megszüntetése, vagy ízületi mozgástartozmányok helyreállítása érdekében. Ezt követően a szöveti lazítás eredményét megtartó un. arthro-muscularis programozásra, majd az izomegyensúly helyreállítására, erősítésre és tartáskorrekcióra van szükség. Mindezeket szoros egymás utáni sorrendben, illetve időben átfedésben, több szempont szerinti megközelítésben végezzük el a terápiás beavatkozások során.
 
Mindez pedig nálunk kizárólag sportrehabilitációs szemlélettel, gyors és hatékony megoldásokkal képzelhető el. Ezért komplex programokkal végezzük a gyógyításokat.
 

Kiegészítésképpen csupán csak egy érdekesség a vállízületi panaszokhoz kapcsolódóan. Hogyan függ össze a vállpanasz a nyakkal?

 
A megbomlott vállízületi és vállövi funkcionális terhelések mellett nyaki- és háti gerincszakasz terhelésének változásai is állnak. Mindezek feltételezik a nyaki szegmentumok érintettségét is, amelyet a manuálterápia során végzett vizsgálatoknál minden esetben figyelembe kell venni.
 

A váll és a vállöv szegmentális beidegzése a nyaki régióban.

Szerepet játszik a nyaki gerinc és a porckorong panasz a vállpanaszok kialakulásában? Mindig tisztázni kell erre a válaszokat. Nézzük miért!
  • Váll körüli csonthártya esetében: a C5-C7 nyaki szegmentumból kap beidegzéséhez ágakat.
  • Vállízületi tok esetében: a C(3) 4-C7 nyaki szegmentumból kap beidegzéséhez ágakat.
  • A váll körüli izmok pedig a C(1-3) 4-Th1 szegmentumokból kapnak a beidegzéshez ágakat.

Ezen túl a vállöv ízületei közül a lapocka és a kulcscsont közötti un. acromioclavicularis ízület a C(4) 5-C7 szegmentumokból kap beidegzéshez ágakat. A másik ízület, amely a szegycsont és a kulcscsont között található un. sternoclavicularis ízület a C3-C6 szegmentumokból kap beidegzéshez ágakat. Mindezek feltételezik az érintettséget akkor, ha nem múló vállpanaszok kezelésében pl. nyaki manuálterpia elvégzése is szükséges.

Komplex megoldások a hatékony gyógyításban.

Igen. Ez azért is kiemelten fontos, mert a váll-vállövi panaszok rendezéséhez nélkülözhetetlen a gerinc komplex terápiája is.

 

 Információ kérése és időpont foglalás érdekében hívja ügyfélszolgálatunkat vagy írjon a képernyő jobb alsó sarkában megjelenő chat vonalon!

Telefonos elérhetőségünk munkanapokon 9:00-18:00 óra között a következő:  +36 1 790 9900

 

Megjelent: 3966 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.