+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Ügyfélszolgálat 900 - 1800 | Hírlevél »
 
   
  
 
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
Nőgyógyászati panaszok az állkapocs-ízület problémák hátterében? Igen.

Gondolom mindenki járt már fogászaton, ha másnem gyerekkorában ellenőrzésen. A legtöbben félünk tőle, még akkor is ha a világ legjobb, legtürelmesebb orvosával futunk össze. Szerencsére egyre több fogorvos dolgozik együtt gyógytornásszal, és képzi magát tovább különböző manuális képzésen, majd új ismereteiket alkalmazzák a gyakorlatban kiváló eredménnyel. A következő esetbemutatóban, egy olyan páciens történetét írom le, akinek panaszai egy fogászati kezelési sorozat következtében, annak hatására kezdődtek. Ez az eset is jól mutatja milyen nagy szerepe van az állkapocs-ízület és a test holisztikus szemléletű kezelésének

Mielőtt a páciens panaszai elkezdődtek több fogászati kezelésen is átesett, bal oldalt 3 fogra épített ideiglenes hídja van jelenleg, mely semmilyen panaszt nem okoz. Jobb oldalt az alsó állkapcson a bölcsességfogat is magába foglaló 4 fogra épített hídját elsőre maradandóra csinálták meg, azonban az egyre több panaszt okoz neki, egyre súlyosabbakat, pl. rendszeresen nem tud aludni éjszakánként, erős fájdalmai vannak. De végleges híd révén nem tudják csak úgy eltávolítani, kicserélni. A páciens nagyon jó testtudattal rendelkezik, így pontosan le tudta írni mit és hol érez. A fog, valamint állkapocs-ízületi problémák miatt kialakult kompenzációk tankönyvi pontossággal lekövethetőek egészen a lábujjak végéig.


Jobb oldali állkapocs ízület mozgástartománya, ízületi játéka csökkent, a környező izmok feszesek, fájdalmasak voltak, tartása antalgiás, próbálja védeni az érintett területet. A karja berotált, protrakcióban van, vállöv és vállízület mozgástartománya kissé csökkent. A vizsgálat során a kötőszöveti feszesség jól követhető volt a petefészek környékén kissé felerősödött. Ekkor a 46 éves páciens megemlítette hogy a problémás fogpótlást nem sokkal követve menstruációja hirtelen megszűnt mintha elvágták volna.

Tekintettel a rendelkezésre álló idő rövidségére és a páciens állapotára első kezelés során csak a környező kötőszövet lazítása, vérellátás javítás, és az alvásmegvonástól megfáradt idegrendszer nyugtatása volt a cél. Kezelés során nem csak az állkapocs környékére tértem ki, hanem az egész hasra, belső szervekre is, viscerális lazító technikákat alkalmazva. A terápia után a feszültség sokat csökkent, a kar mozgástartománya azonnal nőtt.

Mivel a végleges híd sorsa kérdéses, de mindenképp hozzá fognak nyúlni, így a későbbiekben is a kezelő fogorvossal történő együttműködést elengedhetetlennek tartom.

Sok esetben tudunk gyógytornászként segíteni olyan problémákon is , melyek esetében nem feltétlen gondolnak ránk az emberek. A legtöbb esetben a szervezet meg tudja oldani az őt ért károk helyreállítását, a létrejött változások panaszmentes, kompenzációját. Azonban vannak olyan esetek amikor kell egy kevés plusz, egy kis iránymutatás, támogatás a szervezet számára, amelyet megfelelően adagolva nagy sikereket lehet elérni.

A szervezet egy érzékeny rendszer, minden beavatkozás során tiszteletben kell tartanunk, és közös hullámhossza jutni vele a gyógyulás érdekében.

 

 Bővebb információ kérése és időpont foglalás érdekében hívja ügyfélszolgálatunkat!

Elérhetőségünk munkanapokon 9:00-18:00 óra között a következő számok valamelyikén: +36 1 790 9900

 

 

Megjelent: 4530 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.