+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Ügyfélszolgálat 900 - 1800 | Hírlevél »
 
   
  
 
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
Gerincferdülés kezelése – Modern scoliosis terápia Schroth módszer szerint

Tudta, hogy budapesti és vidéki rendelőnkben elérhető a gerincferdülés napjainkban leghatékonyabb és nemzetközileg elismert terápiája, a Schroth módszer szerinti 3 dimenziós korrekciós terápia?

Ezt a technikát a gyógytornán belül használjuk, ahol a gerinc 3 dimenziós (frontális, szaggitális és horizontális) deformitását korrigáljuk vele. Mindezt alulról a keresztcsonti/medencecsonti területektől fölfelé a fej irányában haladva tesszük, ahol különböző aszimmetrikus korrekciós helyzetekkel korrigálunk a 3 dimenzionális eltérést.

A gerincdeformitást a terápia során minden esetben aktív korrekciókkal végezzük, ahol kiegészítőleg proprioceptív és exteroceptív ingereket veszünk igénybe, valamint a korrekciók segítése érdekében speciális légzéstechnikát is alkalmazunk. A korrekciós tornagyakorlatok sokrétűek, komplexek és erős koncentrációt igényelnek a foglalkozások alkalmával. 

Mi a célja a speciális gyógytorna gyakorlatoknak?

Célunk a tornagyakorlatokkal a növekedési zónák felszabadítása a kompresszió alól. Mindezt a "felszabadítást" elongációs helyzetben, deflexiós, derotációs komponenseket alkalmazva végezzük. Kiemelt figyelmet fordítunk az egyensúlyi helyzetekre is, valamint a növekedési zónák tehermentesítésére, a tartási sztereotípiák rendezésére pl. vizuális visszacsatolások, majd interoceptív ingerek és a kortikális kapcsolatok erősítése érdekében. Mindezt a gerincferdüléssel kialakult aszimmetriák csökkentése miatt.

Kiemelt figyelmet fordítunk a légzésre és a légzéskorrekciókra.

 

Miért fontos a légzés és a légzéskorrekció?

A gerincferdülés mellé társuló mellkasi deformitások miatt a konvex oldali mellkasrész inspirációs helyzetben, a konkáv oldali pedig exspirációs helyzetben rögzült. Ennek az aszimmetriának a feloldását végezzük el a korrekciós légzéssel, mindez nem csupán a mellkas és a tüdő, de a bordák gerinchez kapcsolódása miatt a gerinc funkciójának a javítását is segíti a görbületek korrekciójakor.

 

 Gerincferdülés kezelése a Schroth szerinti modern scoliosis terápával a PhysioVit® gyógytorna, manuálterápia, sportrehabilitációs rendelőiben elérhetők.  Időpont foglalásért hívja ügyfélszolgálatunkat vagy írjon a képernyő jobb alsó sarkában megjelenő chat vonalon! 

Telefonos elérhetőségünk munkanapokon 9:00-18:00 óra között a következő: +36 1 790 9900

 

 

Megjelent: 176 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.