+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Ügyfélszolgálat 900 - 1800 | Hírlevél »
 
   
  
 
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
Sikeresen a gyógyulásban. Élsportolók fókuszban. I. rész.

SIKERESEN A GYÓGYULÁSBAN! -  Élsport örökös küzdelem a testi egészség, a teljesítmény és a relatíve gyors gyógyulás között.

Rendelőnkben sokszor érkeznek olyan vendégek, akik hazai és/vagy nemzetközi "terepen" profi kluboknál élsportolók. Mindenki mielőbbi, gyors és hatékony gyógyulást szeretne. Pl. a derék becsípődése miatt relatíve azonnali bevethetőséget. Krónikus fájdalmak, túlterhelésből adódó gyulladások miatt relatíve azonnali panaszmegszűnést, törés, szakadás, vagy operáció miatt relatíve gyors minőségi gyógyulást akar. Mindez lehetséges? A szöveti élettani regenerációs folyamatok támogatásával igen.

A profi sportolók életében rendszeresen merülnek fel valamilyen testi problémák, sérülések vagy túlterhelésből adódó bántalmak. Ez történt egy páciensünkkel is, akinek a teste napi szinten és szünet nélkül van kitéve a többlet terhelésnek. Akik ezen a szinten sportolnak, azoknál számolnunk kell a sok edzés következtében kialakuló enyhébb vagy súlyos traumás sérülésekkel. Az említett fiúnak szerencséje volt, "csak rándulás és izomhúzódás okozta hirtelen kialakult panaszai voltak a combjában hátul. Erre azt mondhatnák sokan, hogy ez csak egy aprócska gond, különösebb jelentőséget nem kell tulajdonítani neki.

Azonban ez az élsportban nincs így! Ezt a panaszt ha nem kezelik jól, következménye akár izomrost szakadás lehet, viszonylag gyorsan ilyen extrém terhelésnél.

Ezekkel a sérülésekkel el is kezdtünk foglalkozni, szerencsére egy kezeléssel megoldhatók, annak érdekében, hogy a következő edzéseken és a meccsen is részt tudjon venni, kiesés, komolyabb sérülés nélkül. Az ideális kezelés titka abban rejlik, hogy optimálisan tudjuk kezelni a problémát, hiszen ha "alulkezeljük" akkor nem szűnik meg a fájdalom. A megmaradt probléma újabb sérülést okoz. Ha viszont "túlkezeljük" a fájdalmat és a sérülést, akár fokozódhatnak a panaszok is és ez kiesést jelent súlyos veszteséggel.

Hogyan zajlik ebben az esetben az állapotfelmérés és a kezelés?

A rándulásoknál mindig tapasztalható egy fő izomfeszülés, de nagyon sokszor a környező izmok is befeszülnek, hiszen a fő rándulást egy traumának éli meg a szervezet, és ezt a területet reflexszerűen védi a test a környező szövetek feszülésével. Nagyon fontos ezeket a területeket is lazítani tovább haladva a fő feszülés irányába. Sportolónkat gépi és manuális/kézi úton is elkezdtük lazítani, a makacs izomfeszüléseket több terápiával kezeltük. 

Provokációs tesztek súlyzókkal, vagy funkcionális pályákon mozgásminta elemzéssel.

A terápia további szakaszában, hogy megbizonyosodjunk arról tényleg ellazultak e az érintett izmok és funkciójukban ellátják e feladatukat, produkálnak-e fájdalmat mozgás során, azonnal aktív teszteket, mozgásmintákat funkcionálisan provokáljuk, elemezzük. Fádalom elmúlt, akkor tudtuk, hogy nincs több terápiás teendő.  Ilyen esetekben a funkcionális visszateszteléseknek tréning körülmények között is nagy jelentősége van. Ezért, ha nem tudjuk a sportolót tréning közben elemezni, mert nem vagyunk ott a csapatánál, klubjánál, akkor központunkban található súlyzókkal tesztelünk. Ideális körülmény, hiszen a kondigépektől, a szabad súlyzókig, a funkcionális tesztpályákig bezárólag minden panaszt okozó mozgásminta provokálható, tesztelhető és sz. e. azonnal folytatható a terápia, a gyógytorna, a sportfizioterápia. Az eredményesség ezzel garantált és mi a rehabilitációt végző gyógytornászok, sportfizioterapeuták is tudjuk, hogy biztonságosan visszaengedhető a sportoló a terhelésbe, teste megfelel a teljesítmény produkálására vonatkozó követelményeknek. A panasza teljesen megszűnt.

 

 Információ kérése és időpont foglalás érdekében hívja ügyfélszolgálatunkat vagy írjon a képernyő jobb alsó sarkában megjelenő chat vonalon!

Telefonos elérhetőségünk munkanapokon 9:00-18:00 óra között a következő:  +36 1 790 9900

 

Megjelent: 145 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.