+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Ügyfélszolgálat 900 - 1800 | Hírlevél »
 
   
  
 
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
Sikeresen a gyógyulásban. Könyökficam.

SIKERESEN A GYÓGYULÁSBAN! Könyökficam? 

Betegünk rehabilitációját nehéz fázisban kezdhettük meg, mert a síbaleset után eltelt már 6 hét. 6 hétig meg volt tiltva páciensünk számára a mozgás, a gyógytorna, így a rögzítés és a mozgástartományt beszűkítő, azt kontrolláló könyök ortézist hordott, melyet úgy állított be az orvos, mint engedélyezett mozgástartomány, hogy 2 hétig 0/60/120 fok, 2 hétig 0/30/120 fok, 2 hétig 0/0/120 fok, majd 6 hétig supinatio/pronatio tilos volt.Az ortézis levétele után sajnos nagyfokú mozgásbeszűkülés volt tapasztalható, valamint nagymértékű fájdalommal reagált passzív és aktív mozgásokra is. 

Mi történt? Miért voltak számunkra a rehabilitációban fontos és nélkülözhetetlen rögzítő hazsnálat mellett egyidőben valamennyire kedvezőtlen hatások a 6 hetes rögzítésben?

A szalagszakadás sebgyógyulási folyamatában az első 4-6 hetében jelentős minőséget meghatározó lehetőségeink vannak a gyógyításban. A szalag gyógyulása tekintetében jelentős fázison esik át és itt az első hetekben meghatározóak bizonyos speciális szalagtulajdonságok, melyeket jól tudunk használni a minőségi gyógyulásban később, de csak akkor, ha a rehabilitáció és gyógytorna az elejétől folyik. 

Sajnos lemaradtunk az első 6 hét rehabilitációjából, ami jelentős lehetett volna, későbbi gyógyulási ütem minőségében is. De ha már így alakult és 6 héttel később kezdhettük meg, akkor sincs minden elveszve. Emiatt a 6 hetes rögzítés sok letapadást okozott az izmok, a kötőszövetek, a szalagok, és az ínak területén. 

A rehabilitáció programjában fontos szerepet kapott a manuálterápia és a klasszikus gyógytorna.

Klasszikus gyógytorna technikákból kiemelt jelentőségű volt az un. tart-lazít technika amellyel a mozgástartomány nagymértékben növelhető, mind a könyök hajlítás és a könyök kinyújtás irányában is. A másik lényeges szempontként az aktív mozgást is előtérbe helyeztük. Ebben az esetben is a klasszikus gyógytornából vett gyakorlatokkal kezdtük, majd fokozatosan haladtunk a súlyzós tréningek felé. 

Öt-hat kezelés után a mozgástartomány teljessé vált és problémamentesen lehetett kivitelezni a könyök hajlítását és nyújtását. Tekintve, hogy a páciens nem magyar, így max. 6 hét állt rendelkezésre a gyógyításban számunkra, mielőtt haza utazott volna. Az ő rehabilitációját német, vagy francia nyelven végeztük a 6 hétben.

Miért jött éppen hozzánk a beteg? Sportfizioterápiát keresett.

Azért jött hozzánk, mert nem akart gyógytorna rendelőkbe járni, ahol sportolási lehetősége nem lett volna. Sportolóként azonnal a súlyokkal akart fejlődni és olyan rehabilitációs helyszín keresett, ahol a sporttevékenység visszaszerzésének esélyeit sportfizioterápiás szemlélettel biztosítják. Mindez pedig jelentősen megnövelte számunkra a relatíve gyors felépítést és a sportba való mielőbbi visszatérés megteremtésének lehetőségét. És könyökficam után, szalagszakadás után így is lett.

Rögzítő levétele után 6 hét alatt gyógyult a páciens és visszaállt a sportba. 

Célirányos manuálterápia fókuszában az alapos állapotfelmérés, eredmények értékelése és az erre adott hatékony terápiás válasz. Ez az eset is mutatja, hogy mindez alapvető kulcs a gyógyuláshoz!

 Információ kérése és időpont foglalás érdekében hívja ügyfélszolgálatunkat vagy írjon a képernyő jobb alsó sarkában megjelenő chat vonalon!

Telefonos elérhetőségünk munkanapokon 9:00-18:00 óra között a következő: +36 1 790 9900

 

Megjelent: 65 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.