+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Ügyfélszolgálat 900 - 1800 | Hírlevél »
 
   
  
 
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
Sikeresen a gyógyulásban. Hasi kötőszöveti láncok a gerincpanaszok okaként?

SIKERESEN A GYÓGYULÁSBAN!

Pácienseinknél a terápia megkezdésekor minden alkalommal alapos mozgásszervi állapotfelmérést, sz. e. hozzá tartozóan a gerinc vonatkozásában számítógépes terhelésanalízist végzünk. Vizsgálatok során nyert értékeket, eredményeket összegezzük, így kapunk egy képet a panaszok hátteréről, az okairól, a következményekről és ezek megoldási lehetőségeit is ennek alapján tudjuk megállapítani.

Állandó ülőmunka miatt hasi területen kialakult kötőszöveti letapadások is lehetnek a gerincpanaszok fenntartói?

Így volt ez a cikkben bemutatott páciensünknél is. Kiderült az állandó ülőmunka milyen negatív hatásokat váltott ki a gerincben. Emellett kifejezetten erős és masszív kötőszöveti összenövéseket lehetett találni a hasi oldalán. Ezeket a pontokat kitapintva nagyon erős fájdalommal reagált a páciens. Nem volt kérdés, hogy a probléma megoldásához a hason átfutó kötőszöveti vonalak oldásán keresztül vezet az út, hiszen az fenntartja a negatív tüneteket a gerincben is.

Nem mehetünk el amellett, hogy a kötőszöveti terápia alkalmazása (melynek manapság használatos másik megnevezése "fasciaterápia") ilyenkor a terhelési láncok mentén rendkívül fontos, hiszen ennek hatására, valamint a hozzá tartozó gyógytorna gyakorlatok miatt oldódnak ezek a letapadások, ezzel a panaszok is.

Kettő kezeléssel eredményes tünetcsökkenés alakult ki

Paciensünk a kezeléseket egyre jobban tolerálta, a kötőszöveti feszülések már a második terápia hatására megszűntek.

A harmadik kezelésnél egy óriási változás állt be. Páciensünk mosolyogva, vidáman lépett be a rendelőbe, azonnal megkönnyebbülésről, "légies mozgásokról", szabadabb ízületi mozgékonyságról számolt be. Korábbi rossz állapota már nem volt egyáltalán fellelhető.

Gyógytorna után a tréning ilyenkor nélkülözhetetlen

Miután a kötőszöveti állapot rendeződött, panaszmentesség alakult ki, hátizom erősítés volt a következő cél. Ennek elérése érdekében a gépi asszisztált tréninget vezettünk be. Ezeket először nehezen végezte, amiatt gondosan meg kellett válogatnunk milyen feladatokat adhattunk neki, amelyeket élvezettel és hatásosan végezhet el. Megtaláltuk azokat az eszközöket, azokat a súlyzókat, gépeket, amiket szívesen használ és jó hatással van az állapotára. Életében óriási változást hozott a tréningterápia, mivel előtte soha nem tréningezett, viszont a rehabilitáció végén szerves részévé vált az életének. Életminősége javult, jókedvűbb, stresszmentesebb személyiség vált belőle

 

 Célirányos manuálterápia fókuszában az alapos állapotfelmérés, eredmények értékelése és az erre adott hatékony terápiás válasz. Ez az eset is mutatja, hogy mindez alapvető kulcs a gyógyuláshoz!

 Információ kérése és időpont foglalás érdekében hívja ügyfélszolgálatunkat vagy írjon a képernyő jobb alsó sarkában megjelenő chat vonalon!

Telefonos elérhetőségünk munkanapokon 9:00-18:00 óra között a következő: +36 1 790 9900

 

Megjelent: 76 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.