+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Ügyfélszolgálat 900 - 1800 | Hírlevél »
 
   
  
 
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
Myofasciális Proprioceptiv Physiotape®

Innovatív, a modern tudományos eredményeket, az anyag minőségét és a szöveti analízisek vizsgálatát különféle patológiás elváltozások szövettani háttereit egyaránt figyelembe vevő Myofasciális Proprioceptiv Physiotape® tanfolyamunkat azok részére ajánljuk, akik elsősorban teljesítményorientált sportolók és/vagy sportrehabilitációs területeken sportolókkal foglalkoznak. A tartalmában és anyagában egyaránt minősített, védjegyoltalom alatt álló képzési tematika sportágspecifikus kötőszöveti analízisekre épülően az elváltozásra, annak ok- okozati összefüggéseire adaptálja a speciális taping technikák elsajátítását.

A tananyag elméleti alapjai a fascialáncokra, a kötőszövet térhálós szerkezetének elváltozásaira épülve prezentálja a tüneteket, fájdalmakat, azok lokalizálását, majd a panaszoktól, az elváltozás jellegétől függő kineziológiai tapasz ragasztást.

 

Miért érdemes a Myofasciális Proprioceptiv Physiotape® tanfolyamot választania akkor is, ha már használja a kineziológiai tapaszokat? Elsajátíthatók a:

 • fascia szövetéből eredő fájdalmak csillapítási lehetőségei (szúró, tompa, égő, kisugárzó stb.)
 • sportsérülések tüneteinek, kiváltó okainak enyhítése, optimális tréning és taping kombináció alkalmazásával, valamint a terhelésmegoszlás szenzoros korrekciója.
 • mozgáskorlátozottság fokozására vonatkozó ragasztási technikák és megelőző/kiegészítő mobilizáló technikák használati formái.
 • tartáskorrekció elméleti és gyakorlati háttér ismeretei. Szöveti funkciók erősítése, segítése (pl. artrózis, instabilitás, krónikus ízületi gyulladás, rágóízületi problémák).
 • dinamikus pumpafunkciók serkentési lehetőségei.
 • mobilizálás fokozatai speciális ragasztási technikák alkalmazása mellett.
 • a myofasciális taping alkalmazás előtti vizsgálati módszerek és speciális szöveti tesztek.
 • az izomsérülések, izombénulások, izomspazmus és az ehhez tartozó myofascialás ragasztási formák, lehetőségek.
 • krónikus gyulladások, túlterhelés, vagy mechanikai irritáció miatti kötőszöveti bántalmak és az ehhez tartozó myofascialás ragasztási formák, lehetőségek.
 • újfajta myofasciális kezelési módszerek kiegészítése tapinggel disztoziók típusa, jellege szerint.

 

Képzés helye:

 • BUDAPEST: PhysioVit, 1075 Budapest, Károly krt. 13-15. (Helyszín változtatás jogát fenntartjuk!)
 • BUDAPEST: PhysioVit, 1135 Budapest, Béke utca 23. (Helyszín változtatás jogát fenntartjuk!)

Képzési időpont: 2025.

  

Csoportlétszám a gyakorlaton: 4-6 fő.

Akik a tanfolyamon részt vehetnek: orvosok, gyógytornászok, utolsó éves gyógytornász hallgatók és utolsó éves orvostan hallgatók

Orvosok, gyógytornászok kompetenciái a szakmai tanfolyam esetében mások. Ezért a tanfolyammal kapcsolatosan megkötött Továbbképzési szerződés külön-külön szabályozza a szakmacsoportok kompetenciáit, a megtanult tanfolyami anyag saját kompetenciába beillesztését, valamint azt, hogy melyik szakmacsoport határai hol helyezkednek el a tanfolyami anyag használhatóságát illetően. 

Hogyan zajlik a jelentkezés? Jelentkezés elfogadásának feltétele az előképzettség valamelyikének megléte, amelyet a jelentkezéskor igazolni kell. Amennyiben megvan a szükséges előképzettség, akkor ki kell tölteni az online jelentkezési lapot. Sikeres elküldést követően a hozzánk beérkezett adatokat ellenőrizzük, majd amennyiben minden megfelelő, az előképzettség is megvan visszaigazoljuk azt Emailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Email címről. Ezzel párhuzamosan egy másik Emailben proforma számlát küldünk a befizetési tájékoztatóval.  A jelentkezési lapon is beküldhető az előképzettségi igazolás, de ebben az esetben kép formában (.jpg) javasoljuk, kis kiterjesztésben. A nyilvántartási szám megadása a jelentkezési lapon szintén kötelező. Ennek a nyilvántartási számnak az ellenőrzését az Országos Kórházi Főigazgatóságnál az előképzettség igazolásának beküldésével párhuzamosan elvégezzük.

Amennyiben gyógytornász, vagy orvostan hallgatóként venne részt a tanfolyamon, akkor kérjük olyan igazolást csatoljon, amely igazolja a hallgatói jogviszonyt. Ezt minden esetben a Főiskola/Egyetem tanulmányi osztálya állítja ki az Ön részére. Ezt kell csatolni .jpg formátumban, vagy külön Emailben elküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Hallgatóknak nyilvántartási száma az Országos Kórházi Főigazgatóságnál nincs.

Fontos! Csak és kizárólag akkor igazoljuk vissza a tanfolyami jelentkezés elfogadását, ha megvan az előképzettség. Kérjük, hogy a fent megjelölt előképzettség nélkül ne adja le a regisztrációját!

 

Tandíj:

 • HUF: 23.000 Forint, amely magában foglalja az órai jegyzet és gyakorló anyagokat, az igazolásokat regisztrációját. Képzési díj PhysioVit Card/hallgatói kártya használattal 18.000 Ft. Képzéshez kedvezményes csomagok tartoznak. Aktuális akciókról, kedvezményekről tájékozódjon ide kattintva: "Kedvezményes képzési csomagok."
 • EUR: Tandíj törlesztése euróban is igényelhető. A díj mértéke az aktuális valutaárfolyam alapján kerül megállapításra. Ebben az esetben a jelentkezési lap "Megjegyzés" pontjához kell az igényt feltüntetni.
 • Képzéshez tartozó kedvezménycsomagok pontos leírásáról, az igénybe vehető szolgáltatási lehetőségekről tájékozódjon a tanulmányi osztályunk által kibocsájtott kiadványból. Részletfizetési tájékoztató...

 

Megjelent: 10514 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.