+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Ügyfélszolgálat 900 - 1800 | Hírlevél »
 
   
  
 
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
Modern rehabilitáció

A PhysioVit Rehab Akadémi Egészségcentrumában azért dolgozunk, hogy műtéti beavatkozás nélkül tudjuk megszüntetni vagy megelőzni mozgásszervi panaszait, mint pl. a porckorongsérv, krónikus derékfájás, ízületi kopások, nyaki fájdalmak és kisebb sport közben jelentkező sérüléseket, egyéb degeneratív megbetegedéseket.

1.) szint: Alapos anamnézis felvételt és mozgásszervi vizsgálatot végzünk, melynek során speciális tesztekkel feltérképezzük a probléma, a fájdalom okát, az idegek, ízületek, izmok állapotát. Fontos szempontunk az alapos, körültekintő, rendkívül részletes mozgásszervi vizsgálat elvégzése pácienseinkkel való első találkozás alkalmával, mely a probléma eredetének felkutatására, lokalizálására és a kapott eredmények tükrében egyedi kezelési tervek kialakítására irányul.

2.) szint: Első alkalommal azt a struktúrát kezeljük, ami a mozgásszervi vizsgálat eredményeként a fájdalom okozójának bizonyult. Ennek megfelelően választunk meg kezelési technikákat, melyet minden esetben Önnel egyeztetünk. Arra törekszünk, hogy a leghatékonyabb, rövid időn belül hathatós terápiák alkalmazásával eredményesség tegyünk és ezáltal lerövidítsük a kezelési időszakot, melynek eredményeként pácienseink mihamarabb visszakerülnek a tünetmentesség útjára.

3.) szint: Fontos célkitűzésünk a prehabilitáció, a megelőzésre vonatkozó egészségnevelés és tanácsadás megvalósítása, amelyet beépítünk pácienseink kezelésébe, hogy ezáltal egy perfekt, precíz és hatékony programot tudjunk kínálni.

Alapelvünk a modern, aktív rehabilitációs koncepció

Nagy figyelmet fordítunk a modern fizioterápiára, az aktív rehabilitációra. Hitünk szerint a terapeuta nem csupán egy kezelő, hanem azon túllépve feladatait koncentráltan a kísérő, a tréner szerepkörével kombinálva látja el. Ezzel párhuzamosan munkánk során állandóan változik a pácienseinknek adott kezelési program is. A passzív befogadó terápiákról az aktív tréningek irányába tartunk.

Munkánk során nem kizárólag klasszikus gyógytorna gyakorlatokat alkalmazunk, hanem olyan un. rehabilitációs tréningeket, modern koncepciókat, amelyet a PhysioVit cégcsoport "honosított meg" orvosok, gyógytornászok, gyógymasszőrök, természetgyógyászok stb. képzéséveb az országban. Külön figyelmet fordítunk arra, hogy a modern rehabilitáció meghatározott fázisaiban az általunk speciálisan képzett és továbbképzett rehabilitációs trénerek, sportrehabilitációs szakemberek, sportfizioterapeuták végezzék a rehabilitációt rendelőinkben.

Munkánk során állandóan törekszünk a pontosságra, a precizitásra. Véleményünk szerint az eredményes kezelés nélkülözhetetlen előfeltétele az alapos felmérés, a mérési eredmények állandó összevetése a kezelési időszak alatt. Ennek érdekében minden kezelést, terápiát egy alapos, objektív-szubjektív állapotfelméréssel indítunk. Ily módon tudjuk meghatározni pácienseink mozgásszervi rendszerének (végtagi ízületek, gerinc) egészségi állapotát és lokalizálni problémáit. Az állapotfelmérés eredménye alapján tudunk elkészíteni egyénre szabott kezelési tervet, mozgásprogramot, illetve lehetőségünk van kizárni a kontraindikációkat. Ezt a felmérést minden esetben az első találkozás alkalmával elvégezzük.

Szemléletmódunk újszerű az alkalmazott diagnosztikus lehetőségekben is. A specifikus struktúrális diagnózis mellett rendkívül hangsúlyos szerepet tulajdonítunk a funkcionális diagnosztikának és analíziseknek.

Specifikus diagnosztika egészen pontosan leírja mely struktúra károsodik, ezt hogyan lehet kezelni és a manuális technikák különböző formáinál mindez fontos szempontként van feltüntetve. Sajnos ez a diagnózis így megbízhatatlan, nem reprodukálható, nem specifikus, sok esetben haszontalan. Nem hasznosítható pl. a krónikus megbetegedések kezelésénél, rehabilitációjánál. Az "aspecifikus" megnevezések pontosan kifejezik a struktúrális diagnózis felállításának képtelenségét.

Számunkra sokkal inkább a funkcionális diagnózison van a hangsúly, amely az aktív rehabilitációban nélkülözhetetlen a célok és a cél elérése érdekében alkalmazott módszerek meghatározásához. A modern fizioterápiát már nem lehet elképzelni az aktív rehabilitáció nélkül, mert ez az egyetlen lehetőség a terhelhetőség, a terhelhetőségi szint emelésére. Ezen a szinten már nincsenek passzív terápiás módszerek a funkcionális terhelhetőség elérésének céljából.

Aktív rehabilitáció elemeinek összeállításához nem elegendő csupán tornagyakorlatokat ismerni. Szükség van a tréninglehetőségek, a terhelhetőségi variációk, az adaptációs folyamatok, a sebgyógyulás fiziológiás folyamatainak, a szövetek fiziológiás működésének ismeretére is. A funkcionális diagnózis felállításával válik majd világossá a probléma/fájdalom valódi oka, amely a munkát, a sporttevékenységet, a mindennapi mozgásokat/mozdulatokat zavarja, illetve láncreakciót indít el a testben, hiszen lokális problémáról már rég nem beszélhetünk.

A fájdalmas mozgásokat el kell kerülni. Ezt a hsoszor haszontalan útmutatót nálunk nem lehet hallani, hiszen mi úgy gondoljuk, hogy a pihenés, a pihentetés eredménye hosszabb távon negatívan befolyásolja a terhelhetőséget, meghosszabbítja a rehabilitációs időszakot.

Az elmúlt években sok tréner, rehabilitációs szakember, gyógytornász kapcsolódott már be a modern rehabilitációs szemléletünkbe képzéseinknek köszönhetően. Megnyitottuk ezáltal az utat egy, a jelenleginél is hatékonyabb rehabilitációs irányzat felé, amely az alkalmazott koncepciók sokszínűségét rejtve egyaránt alkalmas a krónikus megbetegedések kezelésére, illetve a sportsérülések modern szemléletű rehabilitációjára. Ez a modern koncepció most már nem csupán Oktatási Központunkban kínáljuk terapeuták számára, hanem Rehab Akadémiánk referencia rendelőiben kiemelt szolgáltatásként vehetik igénybe az érdeklődők.

Információ kérése és időpont foglalás érdekében hívja ügyfélszolgálatunkat vagy írjon a képernyő jobb alsó sarkában megjelenő chat vonalon!

Telefonos elérhetőségünk munkanapokon 9:00-18:00 óra között a következő: +36 1 790 9900

 

Megjelent: 8476 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.