+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Online ügyfélszolgálat 900 - 1800 »
 
   
  
 
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!
AKTÍV REHAB - Gerincrehabilitáció egy speciális nézőpontból.

AKTÍV REHAB - Gerincrehabilitáció egy speciális nézőpontból. / Funkcionális gerinctréning képzés a gerincet érintő megbetegedések, panaszok modern szemléletű rehabilitálására helyezi a hangsúlyt. A szakmai elmélet szerint a patológiás folyamatok hatékony rehabilitálásához, valamint megelőzéséhez ismerni kell a szövetek felépítését és sejtszintű működését is. Hiszen ha tudjuk, hogy a sejtek miből táplálkoznak és miből építkeznek, melyek a legspecifikusabb ingerei, akkor meg tudjuk adni a szövetnek mindazt, amire szüksége van a regenerációhoz, így a spontán sérülések elkerülhetők, ill. a degeneratív folyamatok hatékonyabban kezelhetők.

Sajnos a gerinc különböző eredetű megbetegedéseinek gyógyítása sok esetben passzív módszerekkel történik, mint pl. masszázs, elektroterápia, gyógyszerek, vagy különböző manuális terápiák alkalmazása. Ezek a gyakran alkalmazott kezelési formák nagyon hatékonyak a tünetek, panaszok csökkentésében, azonban hosszú távon nem biztosítják a páciens számára szükséges terhelhetőségi szintet pl. munkahelyen, vagy egy-egy sporttevékenység közben. Vagyis nagyon sokszor elmarad a hosszú távú hatás!

Nagyon fontos szerepe kell, hogy legyen a rehabilitációs tervek készítésénél, kivitelezésénél a funkcionális diagnózisnak, amely az aktív rehabilitációban nélkülözhetetlen a célok és a cél eléréséhez alkalmazott módszerek meghatározásához. A modern fizioterápiát/rehabilitációt már nem lehet elképzelni az aktív rehabilitáció nélkül, mert ez az egyetlen lehetőség a páciens terhelhetőségének, terhelhetőségi szintjének emelésére. Ezen a szinten már nincsenek passzív terápiás módszerek a funkcionális terhelhetőség elérésének céljából.

Aktív rehabilitáció elemeinek összeállításához szükség van a tréninglehetőségek, a terhelhetőségi variációk, az adaptációs folyamatok, a sebgyógyulás fiziológiás folyamatainak, a szövetek fiziológiás működésének ismeretére is. A funkcionális diagnózis felállításával válik majd világossá a probléma/fájdalom valódi oka, amely a munkát, a sporttevékenységet, a mindennapi mozgásokat/mozdulatokat zavarja, illetve láncreakciót indít el a testben, hiszen lokális problémáról már rég nem beszélhetünk!

Nem elegendő csupán gyakorlatok elvégzése, azokat adaptálni kell a hétköznapi mozgásfolyamatokba, mozgásmintákba, a sportba. Gyakorlati elemeket úgy kell egymásra építeni, hogy az átmenetet (transzfer) minden szempontból biztosítani tudjuk páciensünknek. Biztosítva ezáltal a hatékonyabb gyógyulást és az újbóli sérülések kialakulásának elkerülését.

Gyakorlatok átvezetése, a transzfer biztosítása egy rendkívül fontos eleme a képzésnek. Ehhez szükség van mozgás struktúrára, koordinációra, szinkronizációra, stabilizációra stb. Amennyiben páciensnek álló helyzetben van problémája, akkor álló helyzetben kell tréningezni, nem pedig a kezelőágyon, vagy egyéb, a transzfert nem biztosító pozíciókban. Technikai variációk tárháza áll lehetőségként a gerinctréner és a páciense előtt a szabad súlyzós rehabilitációs programok alkalmazásával, variálható a pozíció, a testhelyzet, a mozgásminta, a mozgásirány stb. Ez a rendkívüli szabadság kell a rehabilitációhoz!

A gerinc területén jelentkező panaszok, sérülések okozója sokszor az egyoldalú terhelés és az általános terhelhetőségi szint csökkenése. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy hosszú távú stabilitás érdekében a megbetegedések klasszikus kezelését aktív tréningformákkal lell kiegészíteni. Továbbképzésünk ezeknek a specifikus edzés - és tréningformáknak összeállításában pontos és hatékony elsajátításában, diagnózisok szerinti adaptációjában nyújt minden érdeklődőnek segítséget!

Funkcionális gerinctréning képzése 4 napból, azaz 40 órából álló továbbképzés. Röviden  az elméleti és gyakorlati órák tartalmából:

 • - Aktív rehabilitáció alapjai,
 • - Funkcionális analízisek,
 • - Funkcionális tréningek
 • - Rehabilitációs és prevenciós kezelési lehetőségek,
 • - Páciens általános és speciális terhelhetőségének megállapítása/fejlesztése
 • - Szöveti károsodások, azok rehabilitációja
 • - Megbetegedett/sérült páciens számára adható általános és speciális aktív rehabilitációs programok összeállítása
 • - és még sok egyéb.

 

Továbbképzés időpontja: 2020. augusztus 06-09. (ennek a tanfolyamnak elméleti része a digitális térben zajlik, gyakorlata pedig 2-3 fős csoportokban személyes megjelenéssel a PhysioVit központban) - Jelentkezési lehetőség megnyitva.

Képzés helye: 

 • BUDAPEST: PhysioVit Rehab Akadémia, 1143 Budapest, Gizella út 51-57. (Helyszín változtatás jogát fenntartjuk!)
 • BUDAPEST: PhysioVit Rehab Akadémia, 1043 Budapest, Lórántffy Zsuzsanna u. 15/b. (Helyszín változtatás jogát fenntartjuk!)

 

Tandíj:

 • HUF: 149.000 Forint, amely magában foglalja a tandíjat, az órai jegyzetet és gyakorló anyagokat, az oklevelek regisztrációját. PhysioVit hallgatói kártya kedvezmény ehhez a képzéshez 40.000 Ft.
 • EUR: Tandíj törlesztése euróban is igényelhető. A díj mértéke az aktuális valutaárfolyam alapján kerül megállapításra. Ebben az esetben a jelentkezési lap "Megjegyzés" pontjához kell az igényt feltüntetni.
 • Képzéshez tartozó kedvezménycsomagok pontos leírásáról, az igénybe vehető szolgáltatási lehetőségekről tájékozódjon a tanulmányi osztályunk által kibocsájtott kiadványból. Részletfizetési tájékoztató...

 

 

Megjelent: 18855 alkalommal

1 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.