+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Online ügyfélszolgálat 900 - 1800 »
 
   
  
 
Kosár
0 Termékek - 0 Ft
A kosara üres!

ONLINE KURZUS - Aktív triggerpontok és fájdalmi zónáinak térképe a diagnosztikában

Regisztrációs szám: NYITK-28526A-2020 Regisztrációs szám: NYITK-28526A-2020

Az előadás célja a fájdalmas izomcsomók lokalizációjával kapcsolatos ismeretek átadása a beteg panaszainak leírása és gesztikulációja szemszögéből. Az aktív triggerpontok testünkben különféle sejtszintű gyulladásos reakciókat váltanak ki, valamint a fájdalom, a kötőszöveti elváltozások, a kompenzációs körök miatt több szintű szöveti reakciósor zajlik. Mindez a mozgásszervi analízisek során célzott feltérképezési lehetőségeket tesz számunkra elérhetővé, amely a differenciál-diagnosztikában nagy segítség lehet.

LIVE előadás ezeket a térképeket és gesztikulációs viszonyokat mutatja be a triggerpontok jelzéseinek szemszögéből. kiemeljük a passzív és az aktív triggerpontok közötti különbséget, hiszen kezeléseknél ezek meghatározzák a terápiás vonalakat, a speciális vizsgálati tesztek sorát, valamint a kezelések típusát, esetleg kiegészítő terápiák alkalmazhatóságát, sorrendjét.

Kinek ajánlott? Gyógytornászok, orvosok, edzők számára az mozgásmintákhoz, a mozgáselemzéshez (ezen belül egészségügyis szakemberek számára a differenciál-diagnosztikai alapok bővítése ) ismeretek és információk, a fájdalmak lokalizációjának megismerése céljából.

Néhány részlet a 1 napos online előadás tartalmából:

 • Triggerpontok mögött rejlő folyamatok.
 • Fájdalom és ezek jellege. Mikor melyik szöveti reakció zajlik és ez hogyan nyilvánul meg a fájdalomképben.
 • Fejfájásokat okozó triggerpontok lokalizációja. Komplex kapcsolati rendszerek és funkcionális tesztek a kezelési sorrendben.
 • Váll és vállövi fájdalmak hátterében megbújó triggerpontok. Ezek lokalizációja. Komplex kapcsolati rendszerek és funkcionális tesztek a kezelési sorrendben.
 • Mellkasi fájdalmak hátterében megbújó triggerpontok. Ezek lokalizációja. Komplex kapcsolati rendszerek és funkcionális tesztek a kezelési sorrendben.
 • Tarkótáji fájdalmak hátterében megbújó triggerpontok. Ezek lokalizációja. Komplex kapcsolati rendszerek és funkcionális tesztek a kezelési sorrendben.
 • Karba kisugárzó fájdalmak hátterében megbújó triggerpontok. Ezek lokalizációja. Komplex kapcsolati rendszerek és funkcionális tesztek a kezelési sorrendben.
 • Golfkönyökhöz hasonlító fájdalmak hátterében megbújó triggerpontok. Ezek lokalizációja. Komplex kapcsolati rendszerek és funkcionális tesztek a kezelési sorrendben.
 • Teniszkönyökhöz hasonlító fájdalmak hátterében megbújó triggerpontok. Ezek lokalizációja. Komplex kapcsolati rendszerek és funkcionális tesztek a kezelési sorrendben.
 • CMC ízületi gyulladáshoz hasonlító fájdalmak hátterében megbújó triggerpontok. Ezek lokalizációja. Komplex kapcsolati rendszerek és funkcionális tesztek a kezelési sorrendben.
 • Alhasi és lágyéki fájdalmak hátterében megbújó triggerpontok. Ezek lokalizációja. Komplex kapcsolati rendszerek és funkcionális tesztek a kezelési sorrendben.
 • Deréktáji és SI ízületi panaszok hátterében megbújó triggerpontok. Ezek lokalizációja. Komplex kapcsolati rendszerek és funkcionális tesztek a kezelési sorrendben.
 • Térdfájdalmak hátterében megbújó triggerpontok. Ezek lokalizációja. Komplex kapcsolati rendszerek és funkcionális tesztek a kezelési sorrendben.
 • Sípcsonti fájdalmak hátterében megbújó triggerpontok. Ezek lokalizációja. Komplex kapcsolati rendszerek és funkcionális tesztek a kezelési sorrendben.
 • Sarokcsonti fájdalmak hátterében megbújó triggerpontok. Ezek lokalizációja. Komplex kapcsolati rendszerek és funkcionális tesztek a kezelési sorrendben.
 • Teendők és lehetőségek a rehabilitációban.

 

Ezekre és még sok egyéb hasznos ismeretekre tehet szert minden egészségügyi és sporttudományi területen aktívan tevékenykedő résztvevő.

 

Regisztráljon egy helyet és ismerje meg a modern szemléletű rehabilitációs programot! Ezzel garantáltan új szemléletre helyezi eddigi manuális gyógytorna gyakorlatait!

 

Webinár ára: 42000 Ft (az előadás díja tartalmazza az előadás kivonatát, amely segít az ismeretanyag elsajátításában és gyakorlati alkalmazásában).

Előadás dátuma és időpontja - 2021. október 30.  (Előadás kezdete: 9:00 óra)

Webinár helyszíne: PhysioVit ONLINE CAMPUS - A webinár szobához való hozzáférés érdekében egy jelszót és egy linket küldünk majd Emailben. Ez biztosítja az egyedi és biztonságos belépést. Minden előadáshoz más link és más jelszó köthető, így egy felhasználó csak egy linket használhat majd, amely biztosítja a felhasználó és az előadó közötti kommunikációt is.

 

A rendezvényre előzetes regisztrációra van szükség az Online tanfolyami jelentkezési lapot kell hozzá beküldeni.

Megjelent: 1037 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.