+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Ügyfélszolgálat 900 - 1800 | Hírlevél »
 
   
  
 

ONLINE KURZUS - Klasszikus taping és bandázsolás a sportsérülések kezelésében. - 2019. június 06-07.

Klasszikus tapek (nem elasztikus tapek) és bandázsok alkalmazása az élsportban már régóta jól bevált ragasztási, tapelési forma a sportsérülések, a krónikus panaszok mielőbbi megszüntetése, gyógyítása, a szöveti regeneráció egészséges irányú támogatása érdekében. Ilyen nem elasztikus tapek használata fontos minden sportrehabilitációval, prevencióval foglalkozó terapeuta számára, hiszen a sebgyógyulási folyamatok meghatározott szakaszaiban, a szöveti típus és a sérülés jellege, a sejtaktivitási folyamatok támogatása miatt pl szalagszakadásoknál, izomrost szakadásoknál  meghatározott ideig és formában ragasztott rugalmas bandázsok (nem kineziotape) és rugalmatlan sporttapaszok használata kötelező egy egészséges gyógyulási folyamat biztosítása érdekében. Mindez megelőzi a kineziológiai tapaszokat is a fontossági sorrendben.

Ezeket a ragasztásokat, melyeket alátétek, rugalmas és öntapadó bandázsok, valamint nem elasztikus (un.klasszikus) tapaszokkal végzünk összefoglaló néven funkcionális kötések nevezzük. A szakszerű sportrehabilitációs ellátásban nélkülözhetetlen.

Ugyancsak elsőbbséget élvez használatuk a krónikus mozgásszervi panaszok, mechanikai irritációkon, szövetek feszességén alapuló túlterheléses gyulladási mechanizmusok megszüntetésében (pl. sarkantyú miatti sarokcsonti gyulladás, teniszkönyök, golfkönyök, ínhüvely gyulladás, plantaris fasciitis stb.) hiszen ott a terapeuta 3. kezeként, un. memóriatapeként alkalmazzuk a tréningek során a problémákat kiváltó okok megszüntetése céljából.

A tapek használatát két csoportra lehet osztani.

1.) CSOPORT: Azok a sérülések tartoznak, amelyek egyáltalán nem igényelnek gipszrögzítést, csupán néhány napos stabilizálást.

2.) CSOPORT: Azok az ízületi tok, ízületi szalag és izomsérülések tartoznak, amelyek több hétig tartó rögzítést, esetleg operációt igényelnek. A szöveti sérülés szakaszait figyelembe véve (lsd. sebgyógyulás fázisai), a legmegfelelőbb időben kell elkezdeni a klasszikus tapekkel végzett funkcionális kötés/kötések alkalmazását, illetve annak a sérülés mechanizmusától függő speciális felhelyezését. Mindezt nagy gondossággal, hiszen a funkcionális kötések sokszor ízületi mozgásterjedelem szűkítésével járnak, így a kinematikus láncreakció beindulását a kötés felhelyezésével szintén el kell kerülni!  Ezzel a két nagy területtel a továbbképzés tanórái részletesen foglalkoznak.


Előzetesen egy rövid kis bevezető az online elvégezhető KLASSZIKUS TAPING ÉS BANDÁZSOLÁS képzés (E-Learning) központi témájáról.

  • Lokális izomsérülések, az izomsérülés gyógyulási szakaszai (napokra lebontva), a szakaszokban alkalmazható terápiás lehetőségek
  • Ízületi tok és szalagsérülések ragasztása ízületenként/testrészeknél,
  • Elsősegély a sportban, jég és bandázsolás (előnyök. hátrányok)
  • Ok-okozati összefüggések a sportsérülések mechanizmusában,
  • Sportsérülések videóanalízise,
  • Elasztikus tapek és klasszikus tapek együttes alkalmazása

A továbbképzés elvégzéséhez nem szükséges ismerni a Kineziotapek (elasztikus tapaszokkal történő ragasztások) használatát. Ez a taping tanfolyam a kineziotapektől függetlenül is elsajátítható. Mindenkinek ajánlott, aki traumatológia, ortopédia sportrehabilitáció területén tevékenykedik.

Egy-egy szöveti sérülés esetén fontos, hogy a célnak megfelelő stabilitást, tehermentesítést végezzünk a károsodott terület mielőbbi gyógyulása érdekében. Ezt a célt hatékonyan szolgálják a tapaszok, melyek megakadályozzák a sérült szövet túlterhelését, de a funkciót (pl. ízület, izom esetében) nem, vagy célzottan korlátozzák. Például bizonyos mozgásirányokat nem, vagy csak részben, un. szabályozott formában korlátoznak.

Kiemelten fontos területe a képzésnek az elasztikus kineziológiai tapek és a klasszikus tapek együttes gyakorlati alkalmazása a szöveti sérülés típusától függően, a hatékonyabb gyógyulás érdekében (Pl. szalagsérülés, izomsérülés stb).  Kétféle tapasszal végzett ragasztás kétféle szemléletet ötvöz.  Például egyiket rugalmas, elasztikus tapasszal (tape), másikat pedig rigid, nem elasztikus anyaggal végezzük. Egyiknél szempont a mozgásterjedelem megtartása, másiknál annak korlátozása. Egyiknél több napig is a bőrön marad a szalag, másiknál gyakrabban kell cserélni. A különbségeket hosszasan lehetne sorolni.


Helyszín:  PhysioVit Rehab Akadémia, e-learning felülete, az ONLINE CAMPUS, melyre a jelentkező a tanfolyami díj befizetését követően tud belépni.

Mi történik a belépés után?A belépés úgy történik, hogy a regisztrációkor megadott Email címre elküldjük az online felülethez szükséges fiók aktiváló linket. Majd ezt követően egy "felhasználónév" és az Ön által megadott "jelszó" használatával tud belépni a virtuális felületre. Itt az előadások a nálunk megszokott rendben 9:00-18:00 óra között tartanak. Amennyiben Ön ezen az időszakon kívül regisztrál és lép be a fiókjába, nem láthatja a tanfolyami anyagok tartalmát. Az kizárólag a képzési időben jelenik meg. Úgy kell tekinteni, mint a személyes megjelenéssel járó szakmai tanfolyamok esetében. Az előadás, miután 9:00 órakor elkezdődik, annak hallgatásával párhuzamosan van lehetőség kérdések felvetésére, annak egyeztetésére. Saját kérdéseit szövegesen, vagy videóüzenet formájában egyaránt közölheti. Gyakorlati előadásokhoz biztosítjuk a gyakorló anyagot, melyet használni, alkalmazni kell a témakörhöz csatolt feladatoknak megfelelően.

VIZSGA: A tanfolyam befejezését követően megjelennek a vizsga feladatai, melyeket videó formájában prezentálni kell.

FONTOS! A tanfolyam gyakorlati anyagát a képzés kezdete előtt megküldjük. A gyakorlóanyagért külön díj nem kerül felszámolásra, mert annak költsége a tanfolyami díjban benne van!

Rendezvény dátuma: A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel, mivel sokan otthonukban vannak, így a több "szabadidő" miatt most a dátum szabadon választható. Kérjük, hogy válasszon ki 2 napot. Az alapos tanulás és gyakorlási lehetőség érdekében a 2. napon érdemes családtagot megkérni, hogy segítse Önt a feladatok ellátásában, a funkcionális kötések elkészítésében a megadott feladatoknak megfelelően.

Képzési idő: 9:00-18:00 óra

Képzési idő: orvos (orvostan hallgató/rezidens), gyógytornász (gyógytornász hallgató), gyógymasszőr (OKJ-s képzésben résztvevő tanuló), humánkineziológus (hallgató)

Tandíj:

  • HUF: 48.000 Forint, amely magában foglalja az órai jegyzet és gyakorló anyagokat, az igazolások regisztrációját. PhysioVit Card/hallgatói kártya használattal a képzési díj 30.000 Ft. Képzéshez kedvezményes csomagok tartoznak. Aktuális akciókról, kedvezményekről tájékozódjon ide kattintva: "Kedvezményes képzési csomagok."
  • EUR: Tandíj törlesztése euróban is igényelhető. A díj mértéke az aktuális valutaárfolyam alapján kerül megállapításra. Ebben az esetben a jelentkezési lap "Megjegyzés" pontjához kell az igényt feltüntetni.
  • Képzéshez tartozó kedvezménycsomagok pontos leírásáról, az igénybe vehető szolgáltatási lehetőségekről tájékozódjon a tanulmányi osztályunk által kibocsájtott kiadványból. Részletfizetési tájékoztató...

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az online tanulmányi programba!

Regisztrációs lap az online képzésre

Általános adatok

Teljes név:*
Leánykori név:
Születési hely és idő (év/hónap/nap):*
Anyja neve:*
Email cím:*
Levelezési cím:*
Telefonszám:*

Általános adatok

Végzettsége:*

Előképzettség nélkül kizárólag a RockWORK képzésre lehet jelen regisztrációs lap kitöltésével és beküldésével regisztrálni.

Igazolások

Gyűjti a kreditpontokat?*
Igen válasz esetén adja meg nyilvántartási számát!

Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ honlapján tudja könnyen és gyorsan kikeresni a korábban már regisztrált nyilvántartási számát, amely eltérhet a nyilvántartási kártyán feltüntetett számtól. Kérjük ezt a számot tüntesse majd fel!  Ennek hiányában pontszerző tanfolyamunk esetén nem áll módunkban kreditpontjait hivatalosan regisztrálni.

Képzés elvégzését igazoló oklevél/részvételi igazolás nyelve a magyaron kívül.*

Az idegen nyelvű igazolás kiállítása díjköteles (5.000 Ft), amelynek részleteiről az Általános Képzési Feltételekben olvashat!

Számlázási adatok

Tandíjat fizeti:*
Tandíj fizető neve (számlázási név):*
Tandíj fizető címe (számlázási cím):*
Tandíj fizető telefonszáma:*
Adószám:*

Tandíjat fizető adatait (név, cím, telefonszám, adószám) kötelező megadni, ha a képzés díját nem magánszemélyként fizeti. Ebben az esetben a költségelszámolásra jogosult Kft., Bt. Alapítvány, közintézmény stb. adatait írja be az űrlap mezőibe.

Tandíjfizetés

Amennyiben rendelkezik érvényes, tőlünk kapott ajándékutalvány kóddal, vagy hallgatói kártyájához tartozóan az adott képzés a jelentkezés leadásának időpontjában kedvezményes PhysioVit Cardtulajdonosok részére, kérjük írja be a számot a  fenti mezőbe. A kódhoz rendelt % aránynak megfelelően állítjuk ki a tandíj összegének számláját.

Részletekben fizeti a tandíjat?*
Hány részletben tervezi fizetni a tandíjat?*
Kérjük válassza ki a fizetési módot!*

A tanfolyam díjának fizetése minden esetben a képzés előtt szükséges. Amennyiben a készpénzes fizetési módot választja, a tanfolyami díj 1143 Budapest, Hungária krt. 130. sz. alatti ügyfélszolgálati irodánkban fizetendő nyitvatartási időben (H-P: 9:00-18:00). Ajánlott előtte időpont egyeztetés a várakozási idő elkerülése érdekében. Tandíjfizetés egyéb részletei ide kattintva olvashatók...

Kuponkód

Amennyiben Önnél van érvényes kupon, kérjük adja meg a kódot a tanfolyami díj kedvezmények beszámítása érdekében.

Kérjük adja meg a kuponkódot.

Kérjük válassza ki a képzést!

Aktuális képzések és dátumok*
Megjegyzés a kiválasztott képzéshez tartozóan:

Amennyiben Ön a KinezioWORK képzésre jelentkezik, amelyhez előképzettség igazolására nincs szükség, úgy a végzettség kiválasztásakor kérjük majd az "egyéb" variációt adja meg részünkre. 

PHYSIOVIT hallgatói kártya (PhysioVit Card)

A kártya megrendelése és elkészítése díjmentes a képzésre jelentkezés esetében! A mezőket akkor is ki kell tölteni, ha Ön még nem rendelkezik PhysioVit kártyával. Ebben az esetben kérjük 00000 karaktereket írjon majd be. A megadott adatok alapján készítjük el személyre szabott kártyáját. Olvassa el részletes tájékoztatónkat a kártyáról itt! PhysioVit hallgatói kártya.

Előképzettség megnevezése:*
Kártyabirtokos neve (csak magánszemély lehet):*
Kártyabirtokos címe:*
Amennyiben már van hallgatói kártyája, kérjük adja meg annak 16 jegyű sorszámát!*
Hozzájárulok, hogy a weboldalra történő regisztrációm során megadott adataimat a(z) PhysioVit Nemzetközi Oktatási- és Terápiaközpont Kft., mint adatkezelő megismerje, letárolja, kezelje a tanulmányi profilom létrehozása, hozzájárulásom visszavonásáig. *
Kijelentem, hogy a regisztrációval kapcsolatos adatkezeléssel kapcsolatban elolvastam és tudomásul vettem a http://www.physio-vit.hu/physio/447-adatvedelmi-tajekoztato oldalon található adatkezelési tájékoztatót.*

Adatvédelmi nyilatkozatunkat és 2018.05.25-től érvényes GDPR alapján készült adatvédelmi tájékoztatónkat itt tekintheti meg.

Általános továbbképzési szerződés feltételeit elolvastam és elfogadom.*

PhysioVit Központ

Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.